Luntmakargatan 96, 113 51 Stockholm joel@roi.se 073-144 44 59

Hyra takläggare i Norrköping

Behöver du hyra takläggare i Norrköping? Det är viktigt att taket håller absolut tätt takläggare i Norrköping och därför farligt att vänta för länge med att investera i ett nytt tak. Den underliggande konstruktionen kan då ta skada. I Norrköping har du flera alternativ när det gäller takläggare. Vi går i den här texten igenom vad det kan vara bra att tänka på innan du anlitar en.

Olika typer av takläggare

Vissa typer av tak är så enkla att lägga att det inte kräver mer än att man är normalhändig och i fysiskt bra form. Nästan alla hantverkare som definierar sig som “byggare” eller snickare kan utföra arbetet. Att lägga takpannor, som är den vanligaste formen av tak i Sverige, hör till de enklaste varianterna. Det är dock ett ganska tungt och tidskrävande arbete.

Hantverkare och firmor som definierar sig som just takläggare i Norrköping är specialiserade på tak har den säkerhetsutrustning och erfarenhet som behövs för att kunna arbeta snabbt och professionellt. Det finns vissa takläggare med en ännu snävare specialisering och som enbart takläggare i Norrköping arbetar med en särskild typ av tak, till exempel falsade plåt- och koppartak.

Vad ska man tänka på?

Om du ska hyra takläggare i Norrköping ska du vara medveten om att en takomläggning är en relativt stort projekt som innebär jobb på hög höjd och därmed risker för dem som utför arbetet. Välj en takläggare som du känner förtroende för och som tar uppgiften på allvar. Ibland uppkommer situationer under arbetets gång som förändrar förutsättningarna och då är det viktigt att ni kan kommunicera om hur arbetet ska fortgå.

Hyra takläggare i Norrköping? Ta del av våra tips!

När du ska hyra takläggare i Norrköping kan det vara bra att be om ett fast pris för uppdraget takläggare i Norrköping istället för att låta timtaxan ticka. Se till så att firman du anlitar har F-skattebevis. Då gäller din försäkring om det uppstår problem och du kan även få tillbaka 30 % av timkostnaden via ROT-avdraget. Försök att alltid kolla upp företaget du funderar på att anlita. Ofta är det en bra idé att höra sig för i bekantskapskretsen om någon kan rekommendera en takläggare.

Rätt takläggare till rätt pris

När du bestämt dig för vilken typ av tak du vill lägga ska du hyra takläggare i Norrköping som har rätt kompetens för uppgiften. Vissa typer av tak är så enkla att lägga att du bör kunna få ett lägre timpris än när du behöver en specialist. Tydlighet är A och O när du begär in offerter och sedan upprättar ett avtal. Satsa på en betrodd firma med goda referenser, om taket inte blir tätt kan du behöva lägga om det.