Pris på takläggare i Norrköping

Att lägga om taket är en stor investering och givetvis vill man få ett så bra pris som möjligt av hantverkarna man anlitar. I Norrköping kan du välja mellan flera hantverkare och firmor som kan utföra jobbet och i den här texten ska vi titta på vilka priser som gäller och på vad man kan göra för att komma så billigt undan som möjligt.

Pris på takläggare i Norrköping

Faktorer som påverkar priset

Pris på takläggare i Norrköping beror på hur stort taket är och vilken lutning det har samt på vad man väljer att använda för material. Vissa material, som till exempel takpannor i betong eller tegel, kan läggas av nästan vilken hantverkare som helst. Det innebär att timpengen inte måste bli så hög. Det tar däremot ganska lång tid att lägga pannor så utgiften kan ändå bli stor.

Koppartak och falsade plåttak är exempel på takbeklädnader som läggs av specialiserade takläggare. Där blir priset per timme högre, kanske upp emot 600 kronor, men å andra sidan går det relativt fort. Materialet kan kosta flera hundra kronor per kvadratmeter. Ännu mer kostsamt blir om den underliggande takkonstruktionen behöver bytas ut eller repareras.

Så får du ner dina kostnader

Om du är normalhändig, i hygglig fysisk form och har tillgång till en stabil byggnadsställning kan du ofta klara allt förarbete inför takläggningen på egen hand. Det kan handla om att till exempel ta bort och forsla undan det befintliga taket. En annan bra idé är att ta in offerter från flera takläggare innan man bestämmer sig för vem som ska anlitas för uppdraget.

Priset kan variera kraftigt

När det gäller tak får man i regel vad man betalar för. Att lägga om pannor är rätt dyrt om man ser till materialkostnader och de många timmar som krävs. Ett sådant tak kan dock hålla i hundra år. Ett tak av takpapp går mycket fort att lägga och är billigt i inköp men håller å andra sidan bara i omkring 20 år.